Op zondag 28 april organiseert de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum voor de 15° keer de Memorial Bjorn Serneels. Op deze Interclubwedstrijd van Trampoline, Tumbling & Dubbelmini komen dit jaar weer 400 deelnemers aan de start in alle niveau's en categorieën.

Nieuw is dit jaar dat op zaterdag 27 april, in samenwerking met de Gymnastiek Federatie Vlaanderen, een Recrea-Toernooi wordt ingericht voor clubs die in de toekomst in het wedstrijdniveau willen instappen. Ook hier zijn er 350 deelnemers aan diverse disciplines. Een ware promotie voor de Turnsport en één die verder reikt dan de Provinciegrenzen. Er zullen ook 2 clubs uit Nederland deelnemen.  

De datum van de manifestatie valt net tussen het Vlaams en Belgisch kampioenschappen in. Dus een drukke periode voor topgymnasten en de organiserende club Corpus Sanum. En er viel bij de Herentalse Turnclub nog ander nieuws in de brievenbus. Jurylid Cathy Dillen behaalde het voorbije weekend haar Internationaal jurybrevet voor Trampoline en Dubbelmini. Het kransje deelnemers aan zo'n Internationale cursus is voor België erg beperkt, want je dient al het hoogste Nationaal brevet te bezitten. Cathy kan mogelijk in de toekomst jureren op Internationale wedstrijden, EK en WK. Een hele eer voor Corpus Sanum en mooie prestatie van Cathy.

De wedstrijden Dubbelmini, Trampoline en Tumbling starten om 8u00 's morgens en op de middag is er een eerste prijsuitreiking en na de middag word er terug gestart om 13u00 en de laatste prijsuitreiking is om 18u00. Buiten het sportieve is er ook het culinaire een belangrijke factor in het succesverhaal van de Memorial Bjorn Serneels. Er is een unieke parkingbarbecue waar een schotel slechts 8,00 euro kost. Redenen genoeg om in het weekend van 27 & 28 april eens een kijkje te komen nemen in de Sporthal Vossenberg, Markgravenstraat te Herentals. Inkom is met 3,00 euro voor volwassenen en 2,00 euro voor kinderen, sociaal laag gehouden. Alles is dus aanwezig voor gezellige en sportieve hoogdagen.

Foto:  Trainster en jurylid Cathy Dillen, Bjorn.